logo in-verbinding
volwassenen


        
homepage
kind en ouder
volwassenen


werkwijze

kids skills

verbindende communicatie

rots en water

de helende reis

cogmed geheugentraining

teksten en oefeningen

vergoedingen


 
Aurinda Nieuwland
Meidoornlaan 4
9471 PE  Zuidlaren
Tel. 050-364 09 41
E-mail:
a.nieuwland@in-verbinding.netDe psycho-educatieve trainingen zijn:

Assertief richting geven aan je leven

Deze cursus is bestemd voor mensen die behoefte hebben aan helderheid om steviger grenzen te kunnen trekken, keuzes te maken en zo doelgerichter in het leven te gaan staan. Een cursus waarin we op onderzoek gaan naar de kwaliteiten en de doelen van uw leven. Vaak heeft u die doelen al langer duidelijk voor ogen maar krijgt u het niet voor elkaar die doelen ook daadwerkelijk te bereiken. Wat zijn de hindernissen en hoe kunt u uw gedrag zo aansturen dat u die doelen wl haalt?

Waar gaat het om?
oefeningen volwassenen
Het gaat om het versterken van zelfvertrouwen. Het leren grenzen trekken naar negatief gedrag en communicatie. Het assertief, zonder geweld, om gaan met de dagelijkse problemen. Deze onderwerpen komen in de cursus aan de orde door middel van gesprekken, informatie en praktische oefeningen. U kunt naar wens uw individuele vragen en situaties inbrengen.

Verbindende communicatie: de basis voor contact

Deze cursus is vooral bedoeld voor mensen die inzicht willen krijgen in hun manier van communiceren en willen oefenen om dit effectiever en meer in verbinding te laten verlopen. Om tot goede communicatie te komen is het van belang om gericht aandacht te hebben voor de ander en te leren doorvragen bij onduidelijkheden. Vaak zijn eigen gedachten en opvattingen een hindernis voor goede communicatie. Hoe maakt u ruimte voor de ander en voor uzelf wanneer u vol zit met eigen ideen, oordelen,  suggesties en adviezen?
Door middel van theorie en oefeningen die aansluiten bij de dagelijkse werkelijkheid, besteden we aandacht aan hoe we onze behoeften en gevoelens kunnen verwoorden en hoe we zo in verbinding kunnen blijven met partner, kinderen, familie en vrienden.
Zelfs bij ergernis of grenzen aangeven in verbinding blijven met de ander?
Ja, het is echt te leren!  

Deze cursussen kan ik "op maat" maken voor speciale doelgroepen zoals ouders, kinderen of slachtofferhulp.

Coaching-in-verbinding

Coaching is een manier van samenwerken om van uw mogelijk ongewenste huidige situatie naar een gewenste situatie te komen. Tijdens deze coaching gaan we op onderzoek naar de hindernissen die u in de weg staan om uw doelen te bereiken. Dit kan betrekking hebben op zowel psychische als fysieke klachten. Ook kijken we naar wat uw hulpbronnen en kwaliteiten zijn die u kunt aanwenden om tot uw doel te komen
We blijven niet stil staan bij de oude situatie, maar richten ons juist op de nieuwe, gewenste situatie. Gericht op wat u wl wilt neemt u het heft in eigen hand!
Ook is individuele begeleiding bij het verkennen van de theorie van Geweldloze Communicatie mogelijk en deze vaardigheden kunnen we oefenen via eigen praktische situaties.