IN-verbinding logo


Homepage

Helende Reis


Brandon Bays schreef het boek 'De Helende Reis'. Dit boek vertelt het ongelooflijke verhaal van een vrouw die bij zichzelf een tumor in haar buik weet te genezen. Uitgangspunt voor haar genezingsproces is dat lichaam en geest niet los van elkaar gezien kunnen worden. Dat erkennen wij vaak wel, maar we handelen er niet naar. Bays doet dat wel. Zij gaat uit van de cellulaire theorie (bekend van Deepak Chopra), waarin wordt beweerd dat het lichaam ziek kan worden door in cellen opgeslagen emotionele herinneringen.
Als deze emotionele verwondingen worden genezen, zal de oorzaak van het ziek zijn verdwijnen en daarmee ook het symptoom. Bays is ervan overtuigd dat als zij al haar positieve energie inzet om dit proces te doorlopen, zij zichzelf kan genezen: de Helende Reis.

Of u dit gelooft of niet, het is wel bekend dat veel negatieve energie – lees: stress – lichamelijke klachten kan veroorzaken. Zo breng ik zelf mijn tandvleesontstekingen en de nu getrokken kiezen in verband met mijn stress.
Zeer herkenbaar vond ik het gedeelte over ‘het ontvluchten van emoties’: om vervelende gevoelens zoals bijvoorbeeld angst of eenzaamheid te vermijden, gaan we ‘iets doen’; voor de een zal dat een vriend(in) bellen zijn, voor de ander een lichamelijk inspannende activiteit. In feite duurt een emotie maar kort maar houden we hem vaak in stand door ervan weg te vluchten of er juist constant aan te denken.
Als je de emotie maar lang genoeg negeert, zet deze zich ergens vast en ontstaat er een lichamelijke klacht. Bij de helende reis worden al die lagen van emoties ‘afgepeld’, er doorheen gegaan. Het toegeven aan en doorleven van je emoties zullen je innerlijke rust opleveren.
Bays heeft haar proces vertaald in een spirituele therapie voor mensen die fysieke of emotionele problemen hebben. Het laatste deel van het boek bestaat uit een praktische handleiding voor deze 'helende reis' om dit zelf toe te passen. Inmiddels geeft zij wereldwijd workshops en brengen vele therapeuten haar helende reis in praktijk. Bays heeft ook een boek speciaal gericht op kinderen geschreven: De helende reis voor kinderen.
Voor het begeleiden van deze reizen bij volwassenen en bij kinderen heb ik inmiddels een training meegemaakt. Ik zal hier zeker voor mijzelf nog mee doorgaan en ik wil ook graag uw Helende Reis begeleiden.
Voor meer informatie: http://www.nvjt.nl en http://www.paradisekids.nl/